۷- سوره:اعراف
- سوره:اعراف
- تعداد آیات:۲۰۶
- محل نزول:مکه
- تعداد کلمات:۳۸۲۵
- تعداد حروف:۱۳۸۷۷
-
معنی عنوان سوره:
جایی میان بهشت و جهنّم
-
علت نام گذاری:
آیه ۴۵ سوره اعراف می باشد، چون از اصحاب اعراف سخن رفته است. آنجا که مردمی به سر خواهند برد که، حسنات و سیئات و اعمال نیک و بد آنها با هم برابر است.
-
نام های دیگر سوره:
المص
-
محتوای سوره:
اشاره کوتاه و محکم به مسأله مبدأ و معاد ؛ شرح داستان با اهمیت آدم برای احیای شخصیت انسان ؛ موضوع عرش ؛ میزان ؛ عالم ذرّ ؛ اعراف و محّلی که اصحاب اعراف با اهل بهشت گفتگو دارند( آیات ۴۵ تا ۴۸) ؛ بر شمردن پیمانهای خدا با فرزندان آدم در مسیر هدایت و صلاح ؛ سرگذشت بسیاری از اقوام و پیامبران پیشین مانند: نوح، لوط، موسی، هود، صالح، شعیب، بنی اسرائیل و مبارزه موسی با فرعون برای نشان دادن شکست ناکامی اقوامی که از مسیر توحید و عدالت و پرهیزکاری منحرف شوند و هم برای نشان دادن پیروزی مؤمنان راستین ؛ خطاب بنی آدم در این سوره ۵بار با لحن هشدار دهنده ؛ داستان روی آوردن قوم موسی به سوی گوساله پرستی(آیه ۱۴۸ به بعد).
-
ترتیب:
به ترتیب جمع آوری، هفتمین سوره و به ترتیب نزول، سی وهشتمین سوره قرآن است که بعد از سوره«صاد» و قبل از سوره«جنّ» نازل شده است.
-
داستان های سوره:
آدم:۱۱تا ۲۴، نوح:۵۹تا ۶۴، لوط و قومش: ۸۰،هود۶۵ تا۷۲، صالح: ۷۳ تا۸۴،شعیب:۸۵تا ۹۳، اصحاب سبت:۱۶۳تا ۱۶۴، قوم ثمود:۷۳، قوم عاد:۶۵، قوم فرعون:۱۰۹، و موسی:۱۰۳تا ۱۶۸٫
-
اولین آیه سوره:
المص
-
آیه پایانی سوره:
إِنَّ الَّذِینَ عِندَ رَبِّکَ لاَ یَسْتَکْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِهِ وَیُسَبِّحُونَهُ وَلَهُ یَسْجُدُونَ
-
فضیلت تلاوت سوره:
امام صادق(ع) فرمود:«هر کسی سوره اعراف را در هر ماه بخواند در روز قیامت از کسانی خواهد بود که نه ترسی بر آنهاست و نه غمی دارند و اگر در هر جمعه بخواند، در روز قیامت از کسانی می باشد که بدون حساب به بهشت می روند.»